Clock IconReady in 20m+4h vriezer People IconServes 5

Sticky Vegan Ontbijt Muffins copy

Sticky Vegan Breakfast Muffins

Ingrediënten

Instructies

8 personen | bereidingstijd 20 minuten | minimaal 4 uur opstijven in koelkast

  1. Ontpit eerst de dadels. Doe daarna de pecannoten in een keukenmachine en maal goed fijn. Voeg daarna de medjoul dadels en kokosolie toe en maal een paar minuten, totdat er een fijngemalen korrelig deeg ontstaat.
  2. Verdeel dit deeg over de bodem van de taartvorm en druk stevig aan met je handen. Zet de taartvorm in de koelkast.
  3. Was de keukenmachine tussendoor even af. Doe daarna de bevroren blauwe bessen, Coco Start Natural, vegan roomkaas, ahorn siroop en vanille extract in een keukenmachine en mix tot een romige massa.
  4. Doe de arrow root in een glas met één eetlepel water en roer door elkaar. Voeg dit toe aan het mengsel en mix nogmaals door elkaar.
  5. Doe de agar agar samen met het water in een pannetje en breng aan de kook. Blijf continue doorroeren. Laat het nog 2 minuten al roerend pruttelen terwijl het kookt. Je zal merken dat het mengsel steeds dikker wordt. Zet daarna het vuur uit en laat het 2 minuten afkoelen.
  6. Voeg de roze massa langzaam stapje voor stapje toe aan de pan met agar agar en roer door met een garde, totdat alles is toegevoegd. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is.
  7. Giet het mengsel over de bodem heen en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Dek het niet af, want dan werkt de agar agar minder goed.
  8. Wil je de taart serveren? Verwijder voorzichtig de taartvorm en garneer de taart met verse blauwe bessen en 1 theelepel citroenrasp.

Tip: Je kan de pecannoten ook even kort roosteren in een pan zonder olie, zo komt de smaak wat meer vrij. Daarna kan je deze fijnmalen en gebruiken als bodem.

Sticky Vegan Breakfast Muffins

Meer inspiratie

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes.

More by Abbot