Clock IconReady in 60 min. People IconServes 4

De Ultieme Vegan Lasagne

Open vegan lasagna

Ingrediënten

Instructies

4 personen | Voorbereiding 35 minuten minuten | Oventijd 25 minuten | Totale tijd 60 minuten

 1. Week de cashewnoten een nacht in koud water of in heet water voor minstens 1 uur.
 2. Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg op de bakplaat een stuk bakpapier.
 3. Leg de paprika’s en de cherrytomaten op de bakplaat. Sprenkel wat olijfolie erover en schuif het in de oven voor 25 minuten.
 4. Zet een bakpan en een grillpan op het vuur op laag-middelhoog vuur, zodat het wordt voorverwarmd. Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Dit heb je nodig voor de lasagnebladen.
 5. Voeg wat olijfolie toe aan de bakpan en bak de ui voor ongeveer 4 minuten.
 6. Ondertussen vet je de grillpan in met olijfolie. Grill de courgette aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten.
 7. Voeg de blaadjes van de tijm, de rozemarijn en de knoflook toe aan de bakpan. Bak dit voor ongeveer 3 minuten. Roer dit regelmatig door.
 8. Voeg de tomaten uit blik toe aan de kookpan, zet het vuur wat later. Breng dit op smaak met zout en peper.
 9. Voeg de lasagnebladen toe aan de pan met kokend water. Doe hierbij een scheutje olijfolie zodat de bladen niet aan elkaar plakken. Kook dit voor ongeveer 8 minuten of totdat de bladen al dente zijn.
 10. Spoel de geweekte cashewnoten af met koud water, voeg ze toe aan een keukenmachine of blender met de Coco Start en de edelgist vlokken. Mix dit net zo lang tot het een romig geheel vormt.
 11. Wanneer alles klaar is, kun je beginnen met de lagen van de lasagne. Begin met de tomatensaus, een lasagneblad, een laag courgette en geroosterde paprika’s, lasagneblad, laag tomatensaus, lasagneblad en last but not least: een lekkere laag cashew-Coco Start.
 12. Maak het af met de geroosterde cherrytomaten, pijnboompitten en verse basilicum.

Buon appetito!

Meer inspiratie

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot