People IconServes 2

Sticky kokosrijst met Mango

Sticky rice with mango

Ingrediënten (2 personen):

Instructies

Bereidingstijd: 45 min
(voorbereiding 15 min - rijst weektijd 2 uur - kooktijd 30 min)

  1. Week de rijst een paar uur voordat je het kookt, stoom de rijst in de bamboemand bekleed met wat bakpapier. Voor meer informatie over de voorbereiding en kooktijd: volg de instructies op het rijstpakket. Zorg ervoor dat je eerst de rijst hebt gekookt voordat je doorgaat naar de volgende stap.
  2. Voeg 4 eetlepels Coco Start toe aan een kleine steelpan en zet het op laag vuur. Voeg de suiker, een snufje zout en het sap van een halve limoen toe. Roer regelmatig gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de klaargemaakte rijst toe en blijf roeren terwijl het mengsel de vloeistof opzuigt, zet het vuur lager zodat het niet gaat kookt. Als het te dik wordt, voeg dan een paar eetlepels water toe. Het is klaar na 6-8 minuten.
  3. Neem een kleine kom en spoel deze goed af met wat koud water. Vul het voor de helft met de kleefrijst en draai het om op het bord om een mooie vorm te maken. Herhaal dit voor de tweede portie.
  4. Verdeel de gesneden mango over de borden en schep een eetlepel Coco Start bovenop de kleefrijst. Garneer met wat geraspte kokos en een schijfje limoen.

More inspiration

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot