Clock IconReady in 60 min People IconServes 1

Pompoen-boerenkoolsalade met mosterd yog dressing

AK Okt 212220

Ingrediënten

Instructies

4 personen | voorbereidingstijd 20 min | oventijd 40 min | totale tijd 60 min

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen eerst in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder vervolgens de schil van elk plakje. Snijd in blokjes.
  3. Schil de rode bieten en snijd ze in halve maanschijfjes van ongeveer 1 cm dik.

  4. Leg de pompoenblokjes in het midden van de bakplaat en de plakjes biet aan de zijkanten. Wrijf de groenten met wat olijfolie in met een borstel. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout. Schuif 35-40 minuten in de oven.

  5. Meng ondertussen de Coco Start Original met alle andere ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met wat zwarte peper. Zet in de koelkast tot de salade klaar is om te serveren.

  6. Bij gebruik van boerenkoolbladeren in een salade raden we aan om de boerenkool enkele minuten in te masseren. Hierdoor zal de bitterheid verdwijnen waar boerenkool zo berucht om is. Het wordt als bonus mooi donkerder groen van kleur.
  7. Breng alle ingrediënten samen op een grote serveerschaal of verdeel over 4 borden. Garneer met wat pijnboompitten en breng op smaak met wat peper en zout.


AK Okt 212245
Deze salade is perfect voor een heerlijke herfst lunch of licht diner.

Meer inspiratie

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot