Clock IconReady in 50 min. People IconServes 4

Geroosterde aardappelen met Greek Style yog dipsausen

Roasted Potatoes B AK0148

Ingrediënten

Roasted Potatoes B AK0148

4 personen | Bereidingstijd 15 minuten | Oven tijd 35 minuten | Totale tijd 50 minuten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
  2. Schil en snijd de zoete aardappelen in de lengte in 6 tot 8 delen, afhankelijk van de grootte van elke aardappel. Was de rode aardappelen (laat de schil zitten) en snijd ze op dezelfde manier in de lengte: in 6 (tot 8) delen.
  3. Leg de takjes rozemarijn en de knoflook (laat de schil erop) en verdeel ze over de bakplaat en verdeel de aardappelen erover. Wrijf alles in met wat olijfolie, gebruik een kwast voor een mooi dun laagje. Zet dit 35 minuten in de oven. Controleer na 15-20 minuten en gooi de aardappelen met een spatel om ze gelijkmatig te roosteren.
  4. bereid ondertussen de sauzen voor. Meng voor de cocktailsaus in een kom: 4 el Coco Greek Style, de tomatenketchup, whisky, pikant paprikapoeder en een scheutje citroensap. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  5. Meng voor de Griekse stijl saus in een kom: 4 eetlepels Coco Greek Style, peterselie, 1 eetlepel citroensap en wat zwarte peper en zout naar smaak. Voeg, nadat de aardappelen klaar zijn en uit de oven komen, 3 teentjes knoflook (zonder vel) toe aan de saus.
  6. Serveer de aardappels samen met de sauzen in een kom of op een bord.

Meer inspiratie

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot