Clock IconReady in 75-95 min. People IconServes 8

Het ULTIEME Sticky Vegan Kokos-Bananenbrood

Vegan banana bread

Ingrediënten bananenbrood

8 personen | Bereidingstijd 15 minuten | Oventijd 60-80 minuten | Totale tijd 75-95 minuten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 185ºC. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Neem een ​​middelgrote kom en meng: de Abbot Kinney's Coco Start, de havermelk, lijnzaad, chiazaad, citroenrasp en de gehakte dadels. Zet het mengsel 10 minuten opzij.
  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en giet dit dan in de keukenmachine samen met de gepelde bananen en het citroensap. Mix tot alles een gladde substantie is geworden. Giet dit in de kom met het Coco Start-mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  4. Neem een ​​lege grote kom en meng alle droge ingrediënten door elkaar. Giet vervolgens het mengsel uit de middelgrote kom met het beslag in de grote kom. Roer opnieuw tot alles goed gemengd is.
  5. Snijd de banaan (om te versieren) in de lengte doormidden. Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm en leg de bananenhelften erop, met de platte kant naar boven.
  6. Zet de cakevorm ongeveer 60-80 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Til de cake uit de vorm door deze met de bakpapier zijkanten omhoog te trekken. Plaats het op een ovenrek, als het bananenbrood stevig van vorm blijft, is het gaar. Anders moet hij nog 10 minuten terug in de oven.

* Het sticky vegan bananenbrood is luchtdicht verpakt 6 dagen houdbaar in de koelkast.*

Meer inspiratie

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot