Clock IconReady in 20 People IconServes 4

Vegan lasagne met kaas

Abbot1158 1280x853

Ingrediënten

Zo maak je het:

 1. Week in de nacht de cashewnoten in koud water of in heet water voor minstens 1 uur.
 2. Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg op de bakplaat een stuk bakpapier.
 3. Leg de paprika’s en de cherrytomaten op de bakplaat. Sprenkel wat olijfolie erover en schuif het in de oven voor 25 minuten.
 4. Zet een bakplan en een grillpan op het vuur op laag-middelhoog vuur, zodat het wordt voorverwarmd. Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Dit heb je nodig voor de lasagnebladen.
 5. Voeg wat olijfolie toe aan de bakplan en bak de ui voor ongeveer 4 minuten.
 6. Ondertussen vet je de grillpan in met olijfolie. Grill de courgette beide kanten voor ongeveer 4 minuten.
 7. Voeg de blaadjes van de tijm, de rozemarijn en de knoflook toe aan de bakpan. Bak dit voor ongeveer 3 minuten. Roer dit regelmatig door.
 8. Voeg de tomaten uit blik toe aan de kookpan, zet het vuur wat later. Breng dit op smaak met zout en peper.
 9. Voeg de lasagnebladen toe aan de pan met kokend water. Doe hierbij een tl olijfolie zodat de bladen niet aan elkaar plakken. Kook dit voor ongeveer 8 minuten of totdat de bladen al dente zijn.
 10. Voeg de cashewnoten, Coco Start en edelgistvlokken toe aan een keukenmachine of blender. Mix dit tot een romig geheel.
 11. Wanneer alles klaar is, kun je beginnen met de lagen van de lasagna. Begin met de tomatensaus, een lasagnablad, een laag courgette en geroosterde paprika’s, lasagnablad, laag tomatensaus, lasagnablad en last but not least: een laag cashew-Coco Start.
 12. Maak het af met de geroosterde cherrytomaten, pijnboompitten en verse basilicum.AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot