Clock IconReady in 7 uur. People IconServes 8

Vegan vanille ijstaart met gekarameliseerde walnoten | Dessert

Ice cake B AK6977

Ingredienten

8 personen | Bereidingstijd 30 minuten | Vriezer tijd minimaal 6 uur | Totale tijd 6,5 uur

Instructies taart bereiding

 1. Week de cashewnoten bij voorkeur een nacht in koud water, of voor minimaal 1 uur in heel heet water. Giet de cashewnoten af.
 2. Verwarm de oven voor op 160 ° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de walnoten erover. Meng de olijfolie en 1 el agavesiroop en bestrijk de walnoten met een kwast. Schuif in de oven en stel een alarm in voor 10 minuten, controleer of de karamelisatie goed is als deze afgaat. Plaats indien nodig iets langer terug en houd in de gaten om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden. Zet apart om af te koelen.
 3. Doe de cashewnoten, vanille-extract, Coco Start Naturel, 4 el agavesiroop en zout in een keukenmachine of een blender en pulseer op hoge snelheid gedurende 5 minuten/tot het een mooie gladde massa is geworden. Tussendoor kan het nodig zijn om de zijkanten van de kom met een spatel af te schrapen.
 4. Neem een ​​kaasschaaf (of rasp) om vlokken van 100 g pure chocolade te schaven.
 5. Verpletter ⅔ van de gekarameliseerde walnoten met een vijzel of hak ze grof met een mes.
 6. Bereid de cakevorm voor door er (zie voorbereidingsfoto's) wat aluminiumfolie in te doen en klaar te zetten. Houd ook alle andere componenten en benodigdheden binnen handbereik om de taart te maken.
 7. Neem de geprepareerde cakevorm en begin met het toevoegen van de eerste laag, van ongeveer 2 cm, van het mengsel (ongeveer 8-9 eetlepels). Volg daarna met de 2e laag van de donkere chocoladevlokken. Vervolgens weer een laag van het cashew mengsel. Volg dan met de 4e laag gemalen gekarameliseerde walnoten en opnieuw gevolgd door de laatste laag van het cashew mengsel. Houd de zeef boven de cake en schep er wat rauwe cacao in. Tik zachtjes op de zeef en verdeel een mooi dun laagje over de cake.
 8. Bedek de ijstaart met een stuk aluminiumfolie en vries hem in voor minimaal 6 uur of een nacht.

Ontdooi tijd 10-15 min | Bereidingstijd 10 minuten | Totale tijd 25 minuten

Instructies taart serveren

 1. Eenmaal uitgehard, til de cake eruit met de aluminiumfolie. Laat het 10-15 minuten ontdooien op kamertemperatuur voordat je het serveert, anders is het te hard om te snijden en te koud om te eten.
 2. Zet intussen een kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom erg schoon is en er geen vocht in zit (anders kan de chocolade splijten). De kom mag het wateroppervlak helemaal niet raken aan de onderkant.
 3. Snijd 150 g pure chocolade in kleine stukjes en doe ze in de kom. Gebruik altijd een spatel om te roeren zodat er geen luchtbellen ontstaan. Houd de chocolade af en toe in de gaten, misschien heb je een ​​paar extra paar handen nodig ;-)
 4. Haal de kom van het vuur als de chocolade bijna gesmolten is en zet hem op een handdoek (of ovenwant) en blijf goed roeren tot elk laatste stukje chocolade is gesmolten. Giet vervolgens in een kan of schenkkom.
 5. Bedek de ijstaart met de overgebleven gekarameliseerde walnoten en wat pure chocoladevlokken. Serveer elk plakje met een drizzle gesmolten chocolade.
 6. Bewaar overgebleven ijstaart in een luchtdichte verpakking in de vriezer gedurende 1-2 weken.
Ice cake A AK6980

Op zoek naar meer desserts?

AK Logo Social 191224 100439

Plant-based dairy is a no brainer. It is more sustainable, animal friendly and healthy than dairy produced by animals. But most important it can be mind-blowing delicious. Try one of our favourite recipes...

More by Abbot