Duurzaamheid

Hoe duurzaam is kokos?

De biologische kokosmelk die we in onze producten gebruiken, wordt per schip vanuit Zuidoost-Azië naar Europa vervoerd. Om bij te dragen aan een duurzame supply chain, is Abbot Kinney’s aangesloten bij het GoodShipping Program. Het GoodShipping Program biedt bedrijven de mogelijkheid om containervervoer minder vervuilend te maken door een manier te gebruiken om de brandstofmix te veranderen. Meer informatie is te vinden op hun website: https://goodshipping.com/

Tot slot, gaat er niks verloren van de kokosnoot. De haren van de kokosnoot zijn sterk en taai, en daarom zijn ze populair als basis voor bezems en deurmatten. De kale schelp die overblijft wordt ook gebruikt om meubels van te maken, of verwerkt in triplex, kokosdoppen en potgrond voor in je tuin. In sommige gevallen worden ze verbrand en gebruikt als brandstof.

Hoe duurzaam zijn de verpakkingen?

Het papier van onze verpakking is gemaakt van gerecycled karton. En papier recyclen, daar zijn we in Nederland best goed in. 85% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt.

Onze plastic cupjes zijn gemaakt van PP – polypropyleen. Dat is stevig, voedselveilig, en bovendien kun je het heel goed recyclen. We werken aan een cupje dat gemaakt is van geheel of gedeeltelijk gerecycled PP of PCR plastic. Als we het voor elkaar hebben, dan ben je de eerste die het hoort.

De sluiting van de Coco Start is gemaakt van aluminiumfolie. Het nadeel van aluminiumfolie is dat het veel energie kost om het te maken en dus zijn we op zoek naar een alternatief. Gelukkig wordt aluminium goed gerecycled door afvalbedrijven, dat scheelt dan weer.

Voorheen zat er over de aluminium seal nog een plastic dekseltje op de yog. Hier hebben we afscheid van genomen, omdat het enorm veel scheelt in plastic, en de aluminium seal goed in staat is om de verpakking af te sluiten voor een paar dagen!