FAQ

Where to buy?

Find a location in your area:

HEALTH

Zijn plantaardige producten beter voor mij?

Het is niet zo zwart-wit. Een goed gevarieerd dieet zorgt ervoor dat je verschillende en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Vitamines, mineralen en vezels en meer van dat soort belangrijke dingen. Eiwitten kun je eten door bonen of linzen te eten bijvoorbeeld, of een biefstuk.

Toch is plantaardig eten om veel redenen een goed idee. Ten eerste is je lijf erop gebouwd om veel planten te eten. Al honderdduizend jaar loopt de menselijke machine op een dieet dat voornamelijk uit plantaardig voedsel bestaat. In Nederland eten de meeste mensen meer dan genoeg vlees, en veel mensen te weinig groente en fruit, zaden en granen. Daarnaast is het een stuk milieuvriendelijker om plantaardig te eten. De productie van yoghurtvervangers van kokos of amandelen produceert een stuk minder CO2 en methaan dan de yoghurt van melk van een koe uit de zuivelindustrie. Meer hierover lezen? Bekijk Your Guide to Good Food

Bij Abbot Kinney’s maken we lekkere plantaardige producten van de allerbeste ingrediënten. Dat is lekker, voedzaam en verantwoord en zorgt ervoor dat we niets onnatuurlijks hoeven toe te voegen.

Voegen jullie suikers toe aan jullie producten?

Ons Coco Start en Oat Start yoghurts bevatten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. Alle suikers die je ziet in het voedingswaarde overzicht zijn suikers die van nature in de vruchten of planten aanwezig zijn. Ook voegen we geen suikers toe aan het fruit of fruitpurees die we gebruiken in onze producten. De Almond Start bevat een snufje geconcentreerd appelsap van biologische oorsprong voor een gebalanceerde smaak.

Ons Coco Frost ijs bevat een beetje agavesiroop of kokosbloesemsuiker. Dit is gedaan voor de textuur van het ijs, want zonder een beetje suikers is ijs simpelweg niet schepbaar en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

IJs is natuurlijk een traktatie, dus verwen jezelf gerust, maar geniet met mate.

Zijn Coco Start en Almond Start een volwaardige vervanging voor reguliere yoghurt?

Plantaardige yoghurtvervangers en yoghurt van koemelk zijn twee verschillende dingen. Het is misschien een beetje een open deur, maar yoghurt van koemelk is dierlijk, en yoghurt van kokos of amandelen is plantaardig. Logischerwijs bevatten ze dan ook andere voedingsstoffen.

Het grootste verschil is dat Coco Start en Almond Start minder suikers bevatten en meer (plantaardige) vetten. Er is van nature minder calcium aanwezig in plantaardige yoghurtvervangers dan in reguliere yoghurt, maar in Coco Start en Almond Start zit van nature bijvoorbeeld veel meer magnesium. Het zijn dus geen één op één vervangers voor reguliere yoghurt.

Anders dan reguliere yoghurt zijn Coco Start en Almond Start plantaardig, vegan, paleo en van nature lactose-vrij

Bevatten jullie verpakkingen Bisfenol A/BPA?

Nee, al onze cups zijn gemaakt van polypropeen en bevatten geen BPA/Bisfenol A. Polypropeen is gelukkig goed recyclebaar, dus recycle het alsjeblieft bij het plastic. Scheur eerst het verpakkingskarton los van de cup, deze kan bij het oud papier.

Ingrediënten

Kokosmelk

We hebben veel verschillende biologische kokosnoten geproefd, en wij vinden die uit Sri Lanka het lekkerst. Na ongeveer twaalf maanden is een kokosnoot rijp. Als je de natuur zijn werk laat doen, valt hij dan vanzelf van de boom. Tijdens de rijping verdwijnt het kokoswater en zet het zich om in vruchtvlees (kokos) en vet. Als hij mooi donkerbruin is, en nog een beetje klotst, dan is de kokos op zijn allerlekkerst.

De rijpe kokosnoten worden in de fabriek in Sri Lanka gekraakt en vakkundig leeg geschraapt. Het vruchtvlees wordt drie keer geperst totdat er alleen nog droge kokos overblijft. Door aan de droge kokos een beetje water toe te voegen maak je kokosmelk.

Yoghurtculturen

Coco Start, Almond Start en Oat Start zijn alternatieven voor yoghurt, en dus gerfermenteerd. Om ze te maken voegen we vier soorten plantaardige yoghurtculturen toe met de meest prachtige Latijnse namen. Hou je vast: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus en Bifidus lactis. De eerste twee zetten de suiker in de kokos- of amandelmelk om in zuur en zorgen voor een mooi volle textuur, de laatste twee zijn probiotica, bacteriën waarvan veel voedingsdeskundigen denken dat ze goed voor je darmflora zijn.

Tapiocameel

Tapiocameel wordt gemaakt van maniokwortel (ook wel cassave genoemd) en komt uit Vietnam. Het is een natuurlijk verdikkingsmiddel dat samen met de yoghurtculturen zorgt voor de mooie volle textuur van onze plantaardige yoghurt.

Waarom zeggen jullie niet gewoon 'yoghurt'?

Dat zouden we zelf ook wel willen. Maar het woord yoghurt is beschermd in Europa, dat mag alleen gebruikt worden voor een product dat van koemelk gemaakt wordt en yoghurtculturen. Wij vinden dat nogal vreemd. Het zijn juist de culturen die de yoghurt en de fris-zure smaak maken, en niet of de melk uit een koe komt, of van een ‘noot’. Misschien als we later groot en sterk zijn, gaan we daar nog eens wat aan proberen te doen.

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is kokos?

Kokospalmen zijn in Sri Lanka een goede inkomstenbron. De kwaliteit is goed, en de vraag ook, en dat is goed nieuws. Veel Sri Lankesen kunnen er prima van leven, en hun kinderen ervan naar school sturen. Iedereen lijkt zich ervan bewust te zijn dat de bomen een waardevol bezit zijn, en dat houdt duurzame teelt in stand.

Er gaat niks verloren van de kokosnoot. De haren van de kokosnoot zijn sterk en taai, en daarom zijn ze populair als basis voor bezems en deurmatten. De kale schelp die overblijft wordt ook gebruikt om meubels van te maken, of verwerkt in triplex, kokosdoppen en potgrond voor in je tuin. In sommige gevallen worden ze verbrand en gebruikt als brandstof.

Tenslotte. Kokosbomen telen is gemakkelijk. Ze hebben geen kunstmest en pesticiden nodig, geen extra water en geen andere onnatuurlijke rotzooi. De wortels van de bomen helpen bodemerosie aan de kust tegen te gaan.

Hoe duurzaam zijn jullie Coco Start en Almond Start verpakkingen?

Het papier van onze verpakking is gemaakt van gerecycled karton. En papier recyclen, daar zijn we in Nederland best goed in. 85% van het gebruikte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt.

Onze plastic cupjes zijn gemaakt van PP – polypropyleen. Dat is stevig, voedselveilig, en bovendien kun je het heel goed recyclen. We werken aan een cupje dat gemaakt is van geheel of gedeeltelijk gerecycled PP of PCR plastic. Als we het voor elkaar hebben, dan ben je de eerste die het hoort.

De sluiting van de Coco Start is gemaakt van aluminiumfolie. Het nadeel van aluminiumfolie is dat het veel energie kost om het te maken en dus zijn we op zoek naar een alternatief. Gelukkig wordt aluminium goed gerecycled door afvalbedrijven, dat scheelt dan weer.